Nieuws & Blogs

Als je werk niet meer je passie is moet je iets anders zoeken

Datum: 1-6-2021

Van het inplannen tot inname, afhandeling en het coördineren van ‘waste’. Harry Kemper brengt als Waste Coördinator structuur in deze processen waarbij zijn credo is: ‘spend it like your own’. Een interview met Harry op de RBI in Delfzijl.

Na een aantal jaren bij NAM-Logistiek als Senior Logistics Waste & Industrial Cleaning planner op het kantoor in Assen werkzaam te zijn geweest, is Harry sinds februari 2019 in dienst van Litecad. Hij werkt nog steeds aan NAM projecten op de RBI (NAM-Reststoffen Behandeling Installatie) in Farmsum. Dit is een locatie waar reststoffen worden ingezameld, gereinigd en bewerkt.

Als jouw werk niet meer jouw passie is moet je iets anders zoeken

Harry vertelt enthousiast dat hij zojuist gebeld is voor een uitbreiding van zijn takenpakket. “De collega’s in het veld zijn zo ontzettend druk, dat ze sommige taken willen afstoten. Dit zijn werkzaamheden die wel belangrijk zijn en opgepakt moeten worden.” Zijn Supervisors vroegen of hij de verantwoordelijkheid voor een breder takenpakket zag zitten. “Ze waren onder de indruk hoe efficiënt en gestructureerd ik de dingen regel en oppak. Ja, dan voel ik me wel gevleid dat ze aan mij denken. Ik doe dit er dan ook graag bij,” lacht Harry.

Werkgeluk zit hem in vertrouwen, variatie en uitdaging

En waar Harry zijn werkgeluk in vindt? “Dit werk past heel goed bij mij. Er is veel variatie en uitdaging in mijn werkzaamheden. Vooral de extra operationele taken op de RBI vind ik leuk om te doen.” Harry spreekt zijn waardering uit voor het team Operaties Groningen. De overgang van het hoofdkantoor naar het veld, voelde voor Harry als een warm bad. “De fijne werksfeer en de grote mate van vrijheid en vertrouwen die ik hier krijg is uniek en dat waardeer ik enorm. Ze weten dat als ze iets bij mij neer leggen dat het goedkomt.” Harry hecht ook veel waarde aan het ‘Spend it like your own’ principe.“ Doen alsof het je eigen geld is vind ik belangrijk en dit houd ik bij mijn werk altijd in mijn achterhoofd.”

Een paarse koe op locatie

Over Litecad vindt Harry dat de organisatie sterk is in de communicatie richting zijn medewerkers. “We hebben regelmatig contact met elkaar. Maar wat ik vooral heel sterk vindt is de maatschappelijke betrokkenheid van Litecad. Dit heb ik in mijn loopbaan nog niet eerder zo meegemaakt. Litecad heeft tijdens de lockdown in maart alle medewerkers een bedrag gegeven die ze mochten besteden of schenken aan de lokale middenstand als een extra steuntje in de rug,” vertelt Harry.

Maar ook de Paarse Koe Award is een mooi voorbeeld hoe Litecad de betrokkenheid van de medewerker combineert met een maatschappelijk doel. “Ik heb onlangs de Paarse Koe Award gewonnen. Een mooi compliment was dat! Ik werd door NAM voorgedragen door mijn inzet en betrokkenheid als gate-keeper waarbij de RBI op een hoger niveau is gekomen”, vertelt Harry trots. Harry heeft naast de award een cheque ontvangen van € 500 die hij mocht schenken aan een goed doel naar keuze. Harry: “ik heb deze cheque geschonken aan het KWF kankeronderzoek.” Harry heeft om persoonlijke redenen gekozen voor het KWF. “Als je van zo dichtbij met deze ziekte wordt geconfronteerd staat de wereld stil. Mijn keuze was dan ook niet zo moeilijk.” De koe zelf wordt door collega’s nog wel eens verplaatst. “De ene keer vind ik hem terug in het weiland en de andere keer ergens in de installatie. Maar wat er ook gebeurt, de koe blijft hier. Want hier heb ik hem gekregen,” lacht Harry.