Nieuws & Blogs

Innovatieproject gezocht op technisch bedrijfskundig gebied

Datum: 10-6-2021

Vanaf september zijn de 4e jaars studenten HBO Technische Bedrijfskunde beschikbaar om een technisch bedrijfskundig onderzoek uit te voeren op het gebied van innovatie. Het betreft een project voor de duur van 10 weken, waarbij een groep van 5 studenten 2 dagen per week aan het project werkt. Litecad biedt de studenten een werkplek op kantoor en zorgt voor extra begeleiding door een technisch mentor. Uiteraard heb je als opdrachtgever ook regelmatig contact over het onderzoek en komen de studenten langs op bedrijfsbezoek. Het resultaat wordt opgeleverd in de vorm van een adviesrapport en een eindpresentatie.

Voorbeelden van innovatieprojecten

Hieronder enkele voorbeelden van projecten:

  • Zicht op de installaties op afstand – Een onderzoek naar welke innovatieve mogelijkheden er zijn om een installatie goed in kaart te brengen zodat werkvoorbereiders het werk vanaf afstand kunnen uitvoeren.
  • Een toekomstbestendig kantoor op waterstof – Een onderzoek naar de technische, financiële en juridische mogelijkheden om een kantoor te verwarmen met behulp van waterstof.
  • Aanbesteding databeheersysteem – Een onderzoek naar de eisen en mogelijkheden waaraan een nieuw databeheersysteem moet voldoen.

Andere mogelijkheden voor projectgroepen, stagiairs of afstudeerders

Sluit dit niet helemaal aan met het idee dat je voor ogen hebt? Geen zorgen, Litecad heeft een groot netwerk aan technische studenten en goede contacten met de Hogescholen in het Noorden van o.a. Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde en Chemische Technologie. We gaan op zoek naar een student of een groep studenten voor jouw vraagstuk (project, stage of afstudeeronderzoek) en denken graag mee om te komen tot een juiste opdracht. Vanuit de Litecad Campus worden de studenten gedurende het project, de stage of het afstuderen vakkundig begeleid en worden er diverse activiteiten op het gebied van persoonlijke skills georganiseerd zodat de studenten het beste uit zichzelf en het onderzoek halen.
 
Neem contact op!
Zie jij mogelijkheden binnen je organisatie en ben je geïnteresseerd om een student of een groep studenten onderzoek laten doen? Reageer dan voor 21 juni 2021 en stuur je reactie naar campus@litecad.nl of neem contact op met Jiska Geertsen op 06-15243737 voor meer informatie. Zij gaat graag in gesprek over de mogelijkheden.