Nieuws & Blogs

Paarse Koe voor Cindy Dirkx!

Datum: 8-7-2022

Deze week bij de diploma-uitreiking van de Beroepsopleiding Pipeliner hebben wij de kerndocent en tevens kartrekker van de opleiding, Cindy Dirkx, mogen verrassen met een Paarse Koe! Een uitgelezen moment om haar in het zonnetje te zetten.

Cindy heeft een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan deze mooie opleiding. We durven te stellen dat de opleiding er misschien helemaal niet was geweest zonder de creativiteit, het doorzettingsvermogen, de kennis en het netwerk binnen de pipeline-wereld. Zij heeft samen met Litecad aan de wieg gestaan van de Beroepsopleiding Pipeliner. En nu, bijna 5 jaar later, is daar een opleiding die de meeste kinderziektes goed doorstaan heeft en zo langzamerhand op weg is naar een stukje volwassenheid. En nog steeds heeft Cindy daar een voortstuwende, controlerende en motiverende rol in. Naast de rol als kerndocent is ze ook nog eens een hartstikke fijn mens om mee samen te werken. Eerlijk, spontaan en duidelijk direct. Als Cindy iets duidelijk probeert te maken “zit daar geen woord Frans bij” zouden we in Drenthe zeggen.

Ook ontvingen wij onderstaande woorden van haar opdrachtgever, Matthijs van Hatert van de Nederlandse Gasunie:

“Cindy is een betrokken Engineer met een hart voor Pipeline Engineering. Niet zozeer de detail Engineering, maar het conceptuele deel, mensen samen brengen en werken aan de relatie om een projectteam succesvol te laten zijn is haar kracht.

Zo heeft ze een project vlot getrokken, waar de relatie tussen projectmanagement en engineering erg gespannen was en voortgang belemmerde. Ze wordt gekenmerkt door haar duidelijke timemanagement en het effectief gebruiken van haar tijd. Ze is erg duidelijk waarom ze wel of niet ergens bij kan of wil zijn. Ze komt hiermee weg aangezien ze wel zorgt dat ze in control is van haar werkzaamheden tot tevredenheid van het team. Daarnaast is ze een ambassadeur voor de Pipeline opleiding.”

Cindy kreeg behalve de Paarse Koe ook een MVO cheque van € 500,- uitgereikt. Ze heeft haar MVO cheque gedoneerd aan Voedselbank Westerkwartier omdat ze de wordende kloof tussen ‘rijk en arm’ in Nederland redelijk schrijnend vindt. “Sommige mensen hebben gewoon pech, zijn niet zo handig en/of kunnen niet omgaan met de ‘systemen’.” Dat je dan niet genoeg geld overhoudt om boodschappen te doen vindt Cindy onverteerbaar. “Daarnaast is de Voedselbank is één van de weinige goede doelen waar weinig overhead op zit en waar het geld dus ook ècht bij de gebruikers komt,”aldus Cindy. 

Cindy van harte gefeliciteerd met je Paarse Koe!