Projecten

Windpark de Drentse Monden en Oostermoer

In het noordelijke deel van de Drentse Veenkoloniën wordt gebouwd aan Windpark De Drentse Monden en Oostermoer. In de gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze op precies te zijn. In dit gebied worden 45 windturbines geplaatst in zes lijnopstellingen. Die lijnen zijn verspreid over ruim 50 vierkante kilometer in het gebied van 2e Exloërmond, Nieuw-Buinen, Drouwenermond en Gasselternijveen.

De 45 windturbines van het windpark leveren straks per jaar ongeveer evenveel stroom als 225.000 huishoudens per jaar verbruiken. Daarmee zou bijvoorbeeld al de hele provincie Drenthe van stroom kunnen worden voorzien (de provincie Drenthe telt 216.000 huishoudens).

In de Drentse Veenkoloniën zijn vele agrariërs gevestigd die hun bedrijfsactiviteiten graag uitbreiden met de bouw van windturbines op hun land. Onafhankelijk van elkaar zijn er drie initiatieven ontstaan, die vervolgens zijn gaan samenwerken onder regie van het Rijk. De drie partijen zijn Duurzame Energieproductie Exloërmond, Pure Energie en Windpark Oostermoer Exploitatie. In totaal zijn er ruim 100 lokaal gevestigde, agrarische bedrijven bij betrokken.

Na het bereiken van Financial Close eind december 2019, is begin 2020 de eerste windturbine officieel in bedrijf gesteld. De aanleg van toegangswegen en kraanopstelplaatsen startte begin maart 2020. Aansluitend beginnen we dit voorjaar met de bouw van 44 funderingen. De opbouw van de windturbines volgt dan in de tweede helft van 2020. Naar verwachting is het windpark in 2021 operationeel.

Ventolines is vanaf november 2017 betrokken bij het windpark voor de aanbesteding van de windturbines, de begeleiding van alle EMC-aanpassingen, de aanbesteding van de civiele en elektrische werkzaamheden en de contractering van de betrokken partijen. Daarnaast begeleidt Ventolines ook de bouw van het windpark. 

Voor meer informatie: www.drentsemondenoostermoer.nl of bekijk dit filmpje over het windpark.

Activiteiten Litecad

Zorgdragen voor beheer, registratie en up-to-date houden van documenten en informatie in een Document Management Systeem (Sharepoint) • Correct distribueren van documenten conform de procedures en gemaakte werkafspraken • Faciliteren van het onder controle houden van de projecten mailbox waarop alle formele communicatie van het project binnenkomt • Coördineren/organiseren van document reviews binnen het project inclusief terugkoppeling • Inrichten en beheren van projectarchief (digitaal en fysiek)

Werkzaamheden
  • Document Management Systeem