Onderhoudstechnologie

Post HBO Onderhoudstechnologie - Start in mei 2024

Kunnen we met de onderhoudsfunctie geld verdienen? Hoeveel onderhoud is juist genoeg? Wat draagt onderhoud bij aan het bedrijfsresultaat? Dit zijn vragen die centraal staan in deze post-bachelor-opleiding Onderhoudstechnologie. Tijdens deze opleiding wordt jouw theoretische kennis verbreed en krijg je praktische tools aangereikt.

VRAAG HIER DE FLYER AAN

Doelgroep

Houd jij je in jouw werk bezig met industrieel onderhoud en wil jij je hierin verder professionaliseren? Werk je als technisch specialist in bijvoorbeeld de proces- of voedingsmiddelenindustrie, dan wel de energie- of transportsector en heb jij beroepsmatig te maken met industrieel onderhoud? Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends en innovaties, verder professionaliseren of doorgroeien naar een managementfunctie? Dan is de post-bachelor-opleiding Onderhoudstechnologie iets voor jou.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding krijg je alle benodigde theoretische en praktische tools aangereikt en leer je anders - in termen van waardevermeerdering - denken over de functie van onderhoud binnen jouw organisatie. De opleiding biedt je de kans om in relatief korte tijd jouw kennis over het brede gebied van de onderhoudstechnologie naar een hoger niveau te tillen.

De lesinhoud is ontwikkeld in samenwerking met vakspecialisten, het bedrijfsleven en oud-studenten. De opleiding wordt gedoceerd door specialisten uit het vakgebied die, naast hun werk als docent, nog dagelijks uitvoerend werkzaam zijn. Een garantie voor een goede aansluiting op de dagelijkse praktijk.

Na het volgen van deze opleiding beschik je over een stevige basiskennis van het brede werkterrein van industrieel onderhoud. Zo ben je in staat de juiste onderhoudsbehoefte in kaart te brengen en een bijbehorend onderhoudsplan op te stellen. Je kunt de onderhoudstechnieken in de praktijk toepassen en je weet hoe je het totale onderhoudsproces het beste kunt sturen. Daarbij heb je geleerd hoe de onderhoudsfunctie kan bijdragen aan verhoging van de bedrijfsomzet en verbetering van de kwaliteit.

Heb je belangstelling? Vul onderstaand formulier in of neem contact op met Litecad Campus via 0528-220021 / campus@litecad.nl

 

contactformulier

Wat vinden onze oud-studenten? 

"De opleiding Onderhoudstechnologie was voor mij een hele interessante opleiding. Ik heb voornamelijk gewerkt in een projectenomgeving waar nieuw- en verbouw centraal stond. Maintenance was daarom relatief nieuw voor mij. De lessen die de docenten van de Hogeschool Utrecht geven zijn goed te volgen als je een technische achtergrond hebt. Ondanks dat de focus van de opleiding ligt op WTB lukt het me als E&I’er goed om de stof op te nemen. De theorie was interessant en het enthousiasme van de docenten werkte aanstekelijk

Collega’s die eerder aan de opleiding deelnamen gaven aan het een prachtige opleiding te vinden. Ze hebben er in hun verdere loopbaan veel aan gehad. Voor mij het laatste zetje om me aan te melden. Ik vind het leuk dat ik door de opleiding vanuit veel verschillende invalshoeken bezig ben met onderhoud.”

Martijn – Werkvoorbereider bij Stork

 

Studieprogramma

Deze geaccrediteerde opleiding heeft een sterke focus op de praktijk. Casussen en uitwisseling van ervaringen met medestudenten vormen een belangrijk onderdeel van de opleiding. De kennis die je opdoet kun je meteen toepassen in jouw eigen werkomgeving. Ook de afsluitende eindopdracht gaat over een onderwerp uit jouw eigen werk. De lessen worden afgewisseld met lezingen van professionals uit het werkveld.

Als je alle tentamens, werkstukken voor de deelvakken en jouw eindopdracht met een voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een diploma van de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland met vermelding van de studielast. De opleiding duurt 1 jaar.

Na deze opleiding is de opleiding Onderhouds en Management en/of Projectmanagement for Engineers een mooie aanvulling. Verder heeft de opleiding een goede aansluiting op de Master of Engineering.

Handig om te weten

  • Opleidingsduur: 1 jaar: één avond per week les op dinsdag, van 16.30 tot 21.30 uur
  • Locatie: Litecad Campus in Hoogeveen
  • Studie-investering: 15 uur per week / inclusief 6 uur college
  • Diploma: Post-hbo diploma met studie-investering 500 uur
  • Toelatingseisen: HBO diploma of een MBO-diploma met voldoende werkervaring.

De opleiding wordt verzorgd door de Hogeschool Utrecht in samenwerking met Litecad Campus. De lessen worden gegeven vanuit de Litecad Campus in Hoogeveen.