Beroepsopleiding Pipeliner

Beroepsopleiding Pipeliner

De pijpleidingenbranche is volop in ontwikkeling. Dat vergt veel aanpassingsvermogen voor organisaties en mensen. Meer dan ooit zijn medewerkers nodig die technische expertise en vaardigheden combineren met professioneel functioneren.

Vanuit een toenemende vraag naar uitvoerende vakspecialisten is door Litecad Campus de Beroepsopleiding Pipeliner ontwikkeld met ondersteuning van de Stichting Pipeliner.

VRAAG HIER DE FLYER AAN

Doelgroep

De Beroepsopleiding Pipeliner geeft jou kennis en inzicht in de technische aspecten over het hele vakgebied. Daarnaast ontwikkel je jouw persoonlijke skills in gebieden als projectmatig werken, rapporteren en presenteren.

Jij hebt minimaal MBO4 werk-/denkniveau en bent in het bezit van een technische vooropleiding, bij voorkeur in de richting Werktuigbouw, Civiele Techniek of Infrastructuur. De opleiding maakt het toetreden tot deze specialistische branche gemakkelijker voor nieuwkomers. Anderzijds geeft het ook aan deelnemers die al werkzaam zijn in de branche een totaaloverzicht en kennis van het gehele proces.

Heb je belangstelling? Neem dan contact op met Litecad Campus via 0528-220021 / campus@litecad.nl

Op verkenning in het Groningse land

Bij de Beroepsopleiding Pipeliner beginnen we altijd direct met de eindopdracht. Om direct het einddoel voor ogen te hebben. In het studiejaar 2020-2021 is als rode draad-opdracht gekozen voor een nog te realiseren tracé voor de aanleg/uitbreiding van een industriewaterleiding nabij Delfzijl. 

Tijdens de kick-off in september 2020 gingen 15 frisse, gemotiveerde studenten op verkenning in het mooie Groningse land. De uitgestippelde route bracht hen langs het tracé nabij Delfzijl. Alle lessen en huiswerkopdrachten zijn hieraan gelinkt en dat maakt het voor de studenten tastbaar en praktisch. En het was natuurlijk meteen een goed moment voor de studenten om elkaar onderling beter te leren kennen, waarbij er even flink werd uitgewaaid op duurzame e-choppers.

Doel en opzet

Deze unieke vakgerichte opleiding wordt verzorgd voor en door de branche en biedt organisaties medewerkers met goede basiskennis die sneller zelfstandig en kundig aan de slag kunnen. De pijpleidingbranche creëert op deze manier meer vakspecialisten met een door de branche erkend certificaat. De lessen worden verzorgd vanuit de Hogeschool Utrecht.

Om zoveel mogelijk te leren van en met elkaar is de samenstelling van de deelnemers een brede mix vanuit aannemers, leveranciers, beheerders en leidingeigenaren. Zo ontstaat meer affiniteit met al deze disciplines. Tijdens de bijeenkomsten leer je ook de achtergronden, beweegredenen en denkwijzen van verschillende specialisten te begrijpen en te waarderen. De kennis en ervaring die wordt opgedaan stelt jou in staat consequenties te zien en risico’s in te schatten. Waar jij vervolgens pro-actief kunt inspelen.

Studieprogramma 

De (technische) onderwerpen die in de aparte lesavonden aan bod komen, worden getoetst aan de hand van individuele en groepsgewijze huiswerkopdrachten. Een fictief rode-draad project verbindt de huiswerkopdrachten. Jij en jouw medestudenten komen daarmee elke keer een stap verder in het realisatieproces vanaf tracékeuze, materiaalkeuze, vergunningen, uitvoering naar beheer.

Ja, ik wil meer weten over deze opleiding!