Nieuws & Blogs

Arjan Hammenga Paarse Koe

Datum: 26-4-2023

De Paarse Koe dook vorige week tijdens de personeelsbijeenkomst op tot grote verrassing van Arjan Hammenga, die deze bijzondere onderscheiding ontving. Arjan is Locatieverantwoordelijke en Engineer Decomplexing bij Arcadis. 

Arcadis houdt zich in opdracht van NAM bezig met het opruimen (schoonmaken en slopen) van enkele gaswinningslocaties. Voor het schoonmaken en slopen had Arcadis op het gebied van technische expertise voor het afgeven van o.a. werkvergunningen om op de veiligheid te waarborgen geen kennis in eigen huis. Arjan is op dit project bij Arcadis gestart om hier invulling aan te geven in samenwerking met de projectleiders, uitvoerders en vakmannen van Arcadis.

Van zijn leidinggevende, Jan van Marle, ontvingen wij onderstaande motivatie, waarom Arjan een Paarse Koe verdient:

"Met de uitvoering van dit projecten is ook de ervaring enorm toegenomen. Het is steeds meer duidelijk geworden wat er allemaal moet gebeuren om deze werkzaamheden op een geordende en veilige manier uit te voeren. En daar heeft Arjan een prominente rol in gehad. Zijn (technische) kennis, kennis van de installaties en oog voor veiligheid en uitvoeringsmogelijkheden, hebben mede zorg gedragen in een tevreden opdrachtgever. Zo tevreden zelfs, dat Arcadis nu in gesprek is over contractverlenging om in een samenwerkingsverband alle gaswinniningslocaties op te gaan ruimen.

Ook op persoonlijk vlak is Arjan een echte teamspeler en is hij geheel opgenomen in de projectorganisatie van Arcadis. Daarin is hij een gewaardeerd collega die ook oog heeft voor anderen. Het gaat zelfs zover, dat voor het optimale organisatiemodel om een facility op te ruimen niet over de functie van AFP’er wordt gesproken, maar genoemd wordt dat bepaalde taken door ‘een Arjan Hammenga’ moeten worden uitgevoerd. Dat geeft wel duidelijk weer wat de rol van Arjan binnen het team is.

Ondanks al zijn drukke werkzaamheden, is Arjan ook nog bezig met een opleiding en moet daar een onderzoek voor doen. Dit onderzoek is niet alleen voor Arjan een toegevoegde waarde, maar ook voor Arcadis, om processen in de toekomst nog beter te kunnen uitvoeren."

Arjan heeft de Paarse Koe met blijdschap ontvangen en heeft te kennen gegeven dat hij zijn MVO cheque t.w.v. €500,- graag wil doneren aan Mercyships omdat deze christelijke organisatie medische hulp geeft aan de allerarmste mensen in de Afrikaanse landen die geen medische hulp kunnen betalen. Ze hebben 2 ziekenhuisschepen in de vaart, van waaruit ze werken om de mensen te helpen.

Arjan van harte gefeliciteerd met je Paarse Koe!

Wat is de Paarse Koe? Litecad reikt de Paarse Koe Award en een MVO cheque t.w.v. € 500,- uit aan een medewerker die zichtbaar zijn of haar meerwaarde heeft getoond en of zich heeft onderscheiden van de rest. Als metafoor gebruiken wij een weiland met zwart-witte koeien waarvan één koe, paars is. Een mooie beloning voor onderscheidend vermogen!