Nieuws & Blogs

Internationale Vrouwendag met Sandra

Datum: 8-3-2024

Het is vandaag Internationale Vrouwendag en dat is een perfect moment om één van onze topvrouwen onder de aandacht te brengen en in het zonnetje te zetten: Sandra Bouwers. Onder het genot van een kopje koffie bij Sandra thuis stel ik haar een aantal vragen over haar carrière en hebben we het over de leukste anekdotes die ze heeft over het werken bij Litecad. Sandra heeft genoeg van deze anekdotes, want komende 1 april werkt ze alweer 17 jaar bij Litecad. Geen grapje!

Wat is je rol binnen Litecad en waaruit bestaan je werkzaamheden? De meeste Litecad’ers weten heel goed wie Sandra is en weten haar te vinden bij vragen. Sandra vertelt: “Ik doe de gehele financiële administratie. Dit houdt in dat ik onder andere de uren controleer, verkoopfacturen maak, inkoopfacturen inboek en bankbetalingen uitvoer. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de crediteurenadministratie. Tijdens deze werkzaamheden heb ik natuurlijk ook contact met de medewerkers en soms ook met klanten, wat ik erg leuk vind.”

Hoe ben je in de wereld van financiën terecht gekomen?

“Ik had al veel ervaring opgedaan met administratief werk, waarbij ik ook te maken had met de financiën. Ik kwam in contact met Litecad door mijn nicht, die ook werkzaam was bij Litecad. Al werkend bij Litecad heb ik een opleiding gevolgd en heb ik mij gespecialiseerd in de financiële administratie.’’

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Het leukst vind ik het om de medewerkers te helpen met hun weekstaten en om contact met klanten te hebben. Daarnaast vind ik de diversiteit binnen de werkzaamheden fijn. Ook is de financiële administratie soms een grote puzzel. Het is ontzettend leuk om alles een plek te geven en prettig als alles aan het einde van de dag klopt. Mijn streven is dat iedereen, zowel medewerkers als klanten, altijd op tijd betaald wordt.”

Wat vind je minder leuk aan je werk?

“Overleggen en vergaderingen. Deze kunnen natuurlijk belangrijk en heel nuttig zijn, maar ik maak liever meters. Gewoon veel werk gedaan krijgen op een dag!”

Wat ben je net niet geworden?

“Mijn dochter werkt in de zorg en ik denk weleens dat mij dat ook wel wat had geleken. Dit lijkt mij echter ook zwaar en ik weet dat je in de zorg ook wel heftige dingen meemaakt.”

Heb je een leuke anekdote na bijna 17 jaar Litecad?

“Daar moet ik even over nadenken. Ik heb mijn partner bij Litecad ontmoet, doordat hij voor zijn werk soms werkzaamheden deed op het Litecad kantoor. Haha, daarnaast zeg ik altijd dat ik de 1 april grap ben van Litecad omdat ik op 1 april ben begonnen!’’