Nieuws & Blogs

Litecad onderdeel van TSG

Datum: 3-3-2023

Per 23 februari 2023 is Litecad B.V. onderdeel van The Specialist Group (TSG).

Waarom deze stap?
De toevoeging van Litecad aan TSG is een strategische keuze. De toevoeging maakt het voor Litecad mogelijk duurzaam te blijven groeien met behoud van de belangen van bestaande opdrachtgevers en medewerkers.

Voor beide organisaties is het een gezonde volgende stap. TSG is al een tijd bezig om de dienstverlening en geografische aanwezigheid uit te breiden in de noordelijke (energie)industrie. Voor Litecad biedt dat meer kansen, TSG wordt hiermee een meer allround partner voor strategische opdrachtgevers.

Wat betekent deze stap?
Ondanks dat Litecad onderdeel wordt van een groter geheel verandert er op operationeel gebied weinig. Litecad blijft gewoon Litecad en blijft als aparte business unit doen waar we al ruim 25 jaar succesvol in zijn. Het Litecad-DNA oftewel de cultuur blijft centraal staan in onze bedrijfsvoering.

Litecad zal blijven opereren onder de bestaande merknaam met Arjan Poppema als directeur. Het werk verandert niet en onze relatie met opdrachtgevers blijft ongewijzigd. Het hoofdkantoor in Hoogeveen blijft de uitgangsbasis voor alle Litecad activiteiten, de staf bezetting blijft op z’n plek en blijft bepalend in de Litecad organisatie en cultuur.

Door deze stap worden onze mogelijke diensten en services in de (energie)industrie enorm vergroot. Het is de bedoeling dat Litecad en TSG elkaar achter de schermen gaan versterken met engineeringsdiensten, team-inzet, talent ontwikkeling en met het betreden van nieuwe markten en regio’s. Over en weer gaan we elkaar helpen bij het vinden of creëren van kansen en successen. Er ontstaan veel meer mogelijkheden voor iedereen die zich wil ontwikkelen en door wil groeien. Bovendien ontstaan meer perspectieven om te specialiseren op een bepaald gebied en/of om mee te werken aan mooie, uitdagende projecten. Nieuwe markten en regio’s worden aan het portfolio toegevoegd.

Litecad en TSG lijken in diverse opzichten op elkaar en vullen elkaar goed aan in kerncompetenties, netwerk en disciplines. In andere opzichten lijken we ook juist niet op elkaar maar de kansen zitten juist in de verschillen.

Wat voor bedrijf is TSG?
TSG (onderdeel van Oaktree) heeft zich ontwikkeld tot marktleider in de Benelux op het gebied van technische project support binnen de industrie met vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zweden. Binnen TSG zijn dagelijks ruim 3.000 specialisten actief. Net als Litecad is de bedrijfscultuur erg gedreven en gedisciplineerd (bloedfanatiek) en geloven we in een sterke relatie met klanten en specialisten (aandacht). Met een brede basis van hoogopgeleide technische specialisten helpt TSG industrieën vooruit naar een duurzame toekomst.

Het besluit om Litecad B.V. onderdeel te laten worden van TSG is niet over één nacht ijs gegaan. Hier is een lange, intensieve periode aan voorafgegaan waarbij afwegingen en scenario’s zorgvuldig zijn genomen. Het belang van Litecad B.V. en alle medewerkers stond en staat daarbij altijd voorop. Wij zijn ervan overtuigd dat we hiermee een gezonde volgende stap voor de organisatie als geheel te hebben gezet.

Mocht je na het lezen van dit bericht vragen, opmerkingen of adviezen hebben of als je behoefte hebt om samen van gedachten te wisselen, aarzel dan niet om contact op te nemen met kantoor.

Wij kijken ernaar uit om met elkaar een waardevolle bijdrage te blijven leveren aan een duurzame toekomst.