Nieuws & Blogs

Paarse Koe Louis van Loon

Datum: 13-6-2023

De Paarse Koe, een bos paarse bloemen en een MVO cheque werden gisteren uitgereikt aan de stille kracht op het project in Zuidbroek: collega Louis van Loon. Paarse koe van juni!

Louis staat niet graag in de schijnwerpers maar kon deze verrassing gelukkig wel  waarderen. Hij werkt als Operator bij Gasunie in Zuidbroek en verdiende deze bijzondere onderscheiding, aldus zijn leidinggevende, Gerhald Botter:

"Louis is een medewerker die zich volledig inzet om zich eigen te maken binnen onze organisatie en de nieuw te bouwen stikstofinstallatie. Wat maakt het dan zo bijzonder? Louis heeft bijna de pensioengerechtigde leeftijd en wil het project, die deze leeftijd gaat overstijgen, tot het einde afmaken. Louis is een zeer sociale medewerker die altijd beschikbaar is en in deze periode van 2,5 jaar nog nooit verzaakt heeft. Zijn echte kracht zit hem in het feit dat Louis een “stille" medewerker is, maar zo ongelooflijk veel kennis met zich meebrengt, die hij op gepaste wijze overbrengt naar zijn collega’s. Louis is flexibel en neemt ook opdrachten aan buiten de vaste werkzaamheden. Het woordje “nee” is bij hem nagenoeg onbekend en dat maakt het voor mij als eerste lijn aansturing erg makkelijk. Ik ben dankbaar om een kracht als Louis bij mij te mogen hebben in onze groep."

Louis heeft een goede bestemming gevonden voor de MVO cheque ter waarde van €500,-. Dit zal ten goede komen aan het Ronald McDonalds Kinderfonds. Het Ronald McDonalds Kinderfonds zet zich in voor zieke kinderen en hun familie die o.a. een thuis aanbied in de buurt van het ziekenhuis. Zo kunnen ouders dichtbij hun kinderen zijn in een lastige periode. Op 24 en 25 juni zal het Johnson & Johnson MedTech NL team in totaal 500 kilometer fietsen in 24 uur om geld in te zamelen voor het Ronald McDonalds Kinderfonds. De dochter van Litecad collega Cor Steenhuis is betrokken bij de organisatie van dit inzamelingsevent.

Wat is de Paarse Koe? Litecad reikt de Paarse Koe Award en een MVO cheque t.w.v. € 500,- uit aan een medewerker die zichtbaar zijn of haar meerwaarde heeft getoond en of zich heeft onderscheiden van de rest. Als metafoor gebruiken wij een weiland met zwart-witte koeien waarvan één koe, paars is. Een mooie beloning voor onderscheidend vermogen!