Nieuws & Blogs

Paarse koe voor Maurits

Datum: 15-2-2024

De Paarse Koe Commissie rukte deze week uit om een Paarse Koe uit te reiken. Deze keer ging de onderscheiding voor onderscheidend vermogen naar Maurits Stok. Maurits is werkzaam als Engineer bij Gasunie en is een waardevolle aanwinst voor diverse projecten op de afdeling Werktuigbouwkunde.

 

Wij ontvingen onderstaande nominatie van zijn leidinggevende, Matthijs van den Hatert:

 

"Maurits is al jaren een waardevolle kracht binnen Gasunie Engineering. Maurits weet als geen ander de vragen te stellen die een ander niet stelt. Hij denk anders dan een gemiddelde collega en dat maakt het werken met hem interessant, maar levert in heel veel gevallen daadwerkelijk een nieuw inzicht op.

Hij is nauwgezet en van de details. Hij loopt geenszins de kantjes eraf en is gedreven om kwaliteit te leveren boven kwantiteit. Als collega is hij in voor een geintje en hij weet met een enkele opmerking net even een andere snaar te raken waardoor er naast het serieuze ook ruimte is voor een lach.

Hij heeft zich al langere tijd voor de Gasunie ingezet op diverse klussen. Hij is niet in een hokje te plaatsen en dat hebben we dan ook niet gedaan. Hij springt bij op de werkzaamheden waar hij van meerwaarde is en waar hij zijn talenten kwijt kan."

 

Overdonderd en bescheiden nam Maurits zijn Paarse Koe en de MVO cheque van 500,- in ontvangst. Maurits heeft ervoor gekozen om zijn cheque te doneren aan de Koninklijke Reddingsmaatschappij (KNRM). 

 

Gefeliciteerd Maurits!

 

Wat is de Paarse Koe? Litecad reikt de Paarse Koe Award en een MVO cheque t.w.v. €500,- uit aan een medewerker die zichtbaar zijn of haar meerwaarde heeft getoond en/of zich heeft onderscheiden van de rest. Als metafoor gebruiken wij een weiland met zwart-witte koeien waarvan één koe, paars is. Een mooie beloning voor onderscheidend vermogen!